Spil om penge er ikke tilladt for personer under 18 år!

- Afhængig af spil - test dig selvSpillestrategi

Løbespil
Løbespil er den simpleste strategi at spille efter. Man forsøger at få en position hvor der ikke længere er mulighed for at hitte (ramme) hinandens brikker. Herefter handler spillet om at slå så højt så muligt, derfor er det ofte en fordel at gå efter et løbespil hvis du er foran på pips.
Løbespillet er den mest overskuelige strategi og er derfor velegnet til knapt så øvede spillere.

Løbespil


Blokadespil
Hvis du har flere punkter (spærringer af felter) efter hinanden kaldes det for en blokade. Disse kan være gode da de lukker modstanderen inde, og hvis de er i hjemlandet, gør de det svært for ham at komme ud fra baren. Hvis modstanderen er fanget bag en blokade kan han blive nødt til at ødelægge sin opstilling (crunche), fordi han bliver tvunget til at rykke brikker han normalt ikke ville have rykket. Det kan derfor være en fordel at være lidt bagud i pips under blokadespil, da det giver dig en bedre timing, hvor du kan styre spillet og undgå at ødelægge din opstilling.

Blokadespil


Bagspil
Oplever du en situation hvor du har fået mange brikker sendt tilbage i din modstanders hjemland, behøver du ikke at droppe hvis modstanderen dobler. Her kan man bruge en bagspilsstrategi. Bagspillet er teknisk noget af det mest krævende i backgammon, og vælger man den strategi er der visse afgørende elementer som skal være i orden. Dels skal du have flere punkter i modstanderens hjemland, hvor 4-2, 3-2 og 3-1 er de bedste kombinationer i nævnte rækkefølge. Alle andre kombinationer er som regel dårlige, da de giver for mange gammons. Det er dog ikke nok blot at have de nævnte punkter, timingen er også vigtig. Du skal have tid til at få ram på din modstander i hans hjemland uden at det ødelægger din egen opstilling og blokade.


Blokade- og specielt bagspil er sværere at spille end løbespillet og der vindes og tabes flere gammons og backgammons her. Husk dog på at selvom du er bagud i et spil er det oftes forkert at droppe et anker (en spærring i modstanderens hjemland). Et sådan anker kan være din bedste chance for at vende spillet.

Bagspil


Tilbage til oversigten
Nyhedsbrev
Back-Gammon.dk's NyhedsbrevBack-Gammon nyhedsbrev
Danske Spil Backgammon
Spil backgammon hos danskespil.dk og vind jackpot!PKR - Den bedste poker side på Internettet
Læs mere om det bedste poker site på nettet

Test

Begynderhjælp:
Brættet, startopstilling og formål
Ryk
Slået på baren
Tage ud
Gammon og Backgammon
Dobleterningen
Spilletyper
Tips og gode råd:
Features på nettet
Spillestrategi
Doblingsvindue
Tage ud
Små tips
Åbningsslag
Analyse software
Spillesider:
Play65
TrueMoneygames
Gammon Empire
MoneyGaming
Features:
Kontakt
Nyhedsbrev